Bloeiende kamerplanten

Met bloeiende kamerplanten brengt u het hele jaar kleur en gezelligheid in huis. Naast het feit dat kamerplanten voor een vrolijke sfeer zorgen, zijn ze vanwege hun luchtzuiverende werking ook goed voor het binnenklimaat. Geef uzelf of een ander bijvoorbeeld de tropisch ogende Anthurium of exotische Orchidee cadeau. Met de juiste verzorging kunt u vaak maanden en soms wel jaren van deze bloeiende planten genieten. Bezoek ons tuincentrum en ontdek het grote assortiment bloeiende kamerplanten. Ook voor andere kamerplanten zoals groene planten, luchtzuiverende plantencactussen en vetplanten en zijden planten kunt u bij het gezellige tuincentrum in 't Gooi terecht. 

Bloeiende planten kopen | Tuincentrum Rebel

Bloeiende planten kopen | Tuincentrum Rebel

Verzorging van bloeiende kamerplanten

In het voorjaar en de zomer trekt u met bloeiende kamerplanten dat vrolijke gevoel van buiten door naar uw interieur. In de gure herfst- en koudere winterperiode zorgen kleurrijke bloeiers juist weer voor een zonnetje in huis. De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte standplaats. Geef de planten eens in de week een sproeibeurt met de plantenspuit. Zorg er wel voor dat het water niet te warm of te koud is. Voorzie de planten tijdens de bloei ook van kamerplantvoeding. In het voorjaar kan de plant worden verpot. Lees de verzorgingstips die bij de desbetreffende plant wordt meegeleverd goed door. Kom gezellig langs in Huizen en laat u informeren en inspireren. 

1. Kalanchoë

Op nummer 1 vindt u de sterke Kalanchoë die bij ons in diverse kleuren te koop is. Deze bloeiende vetplant is makkelijk in onderhoud en heeft een lange bloeiperiode. De plant heeft dikke bladeren waar vocht in wordt opgeslagen. De vetplant krijgt dan ook liever te weinig dan te veel water. Het watergeven een week overslaan is dan ook geen probleem. Qua standplaats is de Kalanchoë niet kieskeurig. Als één van de weinige bloeiende kamerplanten kan de Kalanchoë goed tegen de volle zon, maar ook in de halfschaduw staan. Verpot de Kalanchoë ieder jaar tijdens het voorjaar. Kies hierbij voor een pot die net wat groter is dan de oude pot.

Potterie

Kalanchoë kopen | Tuincentrum Rebel
 

Anthurium kopen | Tuincentrum Rebel

2. Anthurium

De Anthurium, ook wel Flamingoplant genoemd, staat bekend vanwege de exotisch ogende bloem. De plant komt in verschillende  soorten en kleuren voor, waaronder rood, roze, paars en wit. Het is één van de weinige kamerplanten die het gehele jaar bloemen maakt. De Anthurium staat het liefst in licht vochtige grond en heeft voldoende aan halfschaduw. Omdat de plant oorspronkelijk uit het regenwoud komt, vraagt de Anthurium om een hoge luchtvochtigheid. Besproei de plant dus geregeld.

MEER OVER DE ANTHURIUM

Orchidee kopen | Tuincentrum Rebel

3. Orchidee

De Orchidee is altijd een goed idee. De meest bekende variant is de Vlinderorchidee, maar er zijn in totaal zo'n 25.000 soorten bekend. Door de vele verschillende bloemvormen en kleuren is de Orchidee een ware eyecatcher voor het interieur. Ook doet de bloem het goed in arrangementen. Met de juiste verzorging kunt u soms jaren plezier van de Orchidee hebben.

Bekende soorten zijn:

  1. Phalaenopsis (Vlinderorchidee)
  2. Miltonia (Viooltjesorchidee)
  3. Oncidium (Tijgerorchidee)
  4. Cymbidium
  5. Paphiopedilum
  6. Dendrobium
  7. Vanda

Meer over de Orchidee

4. Begonia

De Begonia is een veelzijdige plant en daarom een bijzondere aanwinst voor uw huis. De plant is klein, maar de grote bloemenpracht maakt een hoop goed. Ook is er een variant zonder bloemen: de bladbegonia moet het hebben van zijn fluweelachtige blad met uiteenlopende bladtekeningen. Wist u dat de Begonia het ook als tuinplant goed doet en bij ons tevens als perkplant te verkrijgen is?

MEER PERKPLANTEN

 

Begonia kopen | Tuincentrum Rebel

Hortensia kopen | Tuincentrum Rebel

5. Hortensia

Net als de Begonia is de Hortensia (Hydrangea) er in veel verschillende kleuren en soorten. Zo is de Hortensia als tuinplant, maar ook als kamerplant te verkrijgen. Door de grote bloemschermen is de plant een opvallende verschijning en een graag geziene gast in elk huishouden. Met zijn grandeur en romantische uitstraling is het dan ook een ideaal cadeau om te geven in een bijpassende pot. Is de plant uitgebloeid? Vanaf half mei is de kamerhortensia ook naar het terras of tuin te verplaatsen. 

MEER OVER DE HORTENSIA ALS TUINPLANT

6. Kaaps Viooltje

Van het prachtige Kaaps Viooltje (Saintpaulia) zijn er inmiddels al zo'n 40.000 soorten ontdekt. Met haar geclusterde bloemen, variërend van paars tot wit, is deze fleurige kamerplant een aantrekkelijke toevoeging aan uw interieur. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het Kaaps Viooltje een Afrikaanse oorsprong. Kaapse viooltjes hebben regelmatig water en veel zonlicht nodig. De plant houdt van een hoge luchtvochtigheid, maar minder van een fikse sproeibeurt. Vanwege de haartjes op het blad is de plant erg gevoelig voor teveel water.

MEER OVER HET KAAPS VIOOLTJE

Kaaps Viooltje kopen | Tuincentrum Rebel

BLOEIENDE KAMERPLANTEN KOPEN IN HUIZEN

Bloeiende kamerplanten geven kleur aan uw huis! Elk seizoen zorgen deze bloeiers voor een vrolijke noot. Of u nu één blikvanger wil neerzetten of een oase van groen wil creëren, in ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen.

MEER INFORMATIE OVER BLOEIENDE PLANTEN?

Meer weten over ons assortiment bloeiende kamerplanten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!