Kamerplanten

De kamerplantenafdeling is iedere werkdag volop in bedrijf bij ons gezellige tuincentrum in Huizen! Er is een constante aanvoer van bloeiende en groene kamerplanten die dagelijks vers van de veiling naar tuincentrum Rebel worden gebracht. Om het u gemakkelijk te maken, heeft tuincentrum Rebel ook sfeervolle arrangementen voor u staan! Een leuk (en handig) cadeau voor een vertrekkende collega, jarige tante of als bedankje voor de buurvrouw. Liever luchtzuiverende planten? Kies voor Air So Pure planten! Menco is specialist in kamerplanten en helpt u graag aan een goed advies of een mooi arrangement!

Onze sfeer- en kamerplantenafdeling

Bekijk hieronder 3 kamerplanten die uw huis, kantoor of serre direct opfleuren: 

1. Kalanchoé

De Kalanchoë plant is inheems in Madagascar en komt daar in de droge gebieden en woestijn voor. De Kalanchoë plant is een lichtgroene beauty met een grijzige waas en puntige bladeren. Het blad van de kamerplant is vrij dik en viltachtig met gekartelde randen. Aan de onderkant van de plant is het blad gewelfd, waardoor het lijkt op olifant oren; vandaar de bijnaam ‘Olifantsoor’. De bladeren kunnen wel zo'n 30 centimeter lang en 10 centimeter breed worden. De groene kamerplant beschikt over verschillende afweermechanismen en is bijzonder sterk. Het weefsel van de Kalanchoë plant reguleert de vochthuishouding in droge periodes. 

Groene kamerplanten

Kalanchoé Kopen | Tuincentrum Rebel

Orchideeën kopen | Tuincentrum Rebel

ORCHIDEEËN

Orchideeën zijn ook wel de diva’s onder de kamerplanten te noemen. Sommigen Orchideeën zijn al simpelweg tevreden met 'gewone' potgrond, maar de meeste Orchideeën hebben speciale wensen. Enkele Orchideeën drinken het liefst onthard leidingwater en denk ook bijvoorbeeld aan speciale voeding. De Orchidee staat verder het liefst in het licht, maar op tafel hebben ze het ook prima naar hun zin. Een bekende soort is de Vlinderorchidee. De Vlinderorchidee (Phalaenopsis) komt oorspronkelijk voor in de tropische regenwouden in India, Maleisië en Australië. De bloem bloeit lang, een bloem kan namelijk wel 3 maanden goed blijven. Na de bloei knipt u de stengel kort op het 3e oog om ervoor te zorgen dat de stengel weer uit kan lopen. Het duurt daarna nog zo'n 8 tot 12 maanden voordat een nieuwe bloem kan bloeien. 

Arrangementen

3. Alocasia

De Alocasia komt oorspronkelijk uit tropische gebieden rondom de Stille Oceaan. Alocasia's kunnen 'guttatie' vertonen; dit betekent dat de kamerplant vocht afscheidt aan de onderkant van de bladeren (druppels aan de bladranden). Let wel goed op: dit kan vlekken veroorzaken op met name houten voorwerpen en vloeren. Wat is de juiste standplaats voor een Alocasia? Zet de Alocasia op een lichte plek, maar niet in de directe zon. De Alocasia heeft namelijk licht nodig om de aparte bladtekening zo te houden.

Luchtzuiverende kamerplanten

Koop nu een Alocasia | Tuincentrum Rebel

Anthurium kopen | Tuincentrum Rebel

Ontdek ons aanbod kamerplanten

Een hippe kamerplant kopen is erg leuk: uw huis wordt direct knusser, gezelliger en toegankelijker. Kamerplanten hebben de gave om uw huis op te fleuren en dat vaak voor een aantrekkelijke prijs. Kamerplanten fleuren elke woning, kantoor of restaurant op, maar we willen er het liefst zo weinig mogelijk tijd aan besteden. Gelukkig hebben we ook een breed assortiment aan makkelijke kamerplanten. Er zijn veel van deze makkelijke kamerplanten. De planten hebben weinig water nodig, weinig verzorging en bijna geen plantenvoeding. Dit zijn planten zoals: 

  • Gatenplant 'Monstera obliqua'

  • Drakenbloedboom 'Dracaena'

  • Vrouwentong 'Sansevieria'

  • Chinees groen 'Aglaonema'

  • Sierpalm 'Kentia'

Bloeiende kamerplanten

Kamerplanten kopen in Huizen

Groot, groen, bloeiend, luchtzuiverend, vet of stekelig? Kamerplanten zijn er in oneindig veel soorten en maten. Daarom past er bij elk interieur wel een prachtige plant. Waarom zou u het echter laten bij één kamerplant? Maak van uw huis een groene oase. Groen maakt namelijk gelukkig!

MEER INFORMATIE OVER KAMERPLANTEN?

U vindt verschillende soorten kamerplanten op de kamerplantenafdeling in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Kom langs in en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze experts laten u graag de verschillende mogelijkheden zien die passend zijn voor uw huis. Tot snel!