Niet te nat, niet te droog | Waterbeheersing

U zwembad in de tuin? Dat is een droom voor velen! U wilt uiteraard alleen een zwembad als u daar zelf voor kiest en niet omdat het overtollige regenwater niet kan weglopen. In een tuin vol tegels wordt het immers steeds lastiger om de waterafvoer goed te managen... Daarnaast wilt u vast dat de planten er mooi bijstaan: niet verdord noch verzopen, maar genieten van gezond leven in uw tuin. Door de huidige klimaattoestand hebben we te maken met fikse hoosbuien. Vaak gaat daar een hete, droge periode aan vooraf. Op een ingedroogde grond kan het water niet naar beneden zakken en dus ontstaan er plassen op de laag gelegen delen van uw tuin, zeker als het riool de watertoevoer niet meer aankan. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen voor. In iedere tuin en voor ieder budget zijn er manieren te vinden om een watervriendelijke tuin te maken. 

Welke verharding kiezen? Tuincentrum Rebel in Huizen

Wateroverlast verminderen

Een tuin vol tegels staat voor velen gelijk aan een onderhoudsvrij tuin. 'Hoe meer groen, hoe meer onderhoud', wordt vaak gedacht. Er zijn echter ook flinke nadelen die zeker niet opwegen tegen de voordelen van een tegeltuin. Zo wordt een tuin vol tegels veel heter in de zomer, weet onkruid altijd een weg tussen de voegen te vinden én kan het regenwater veel lastiger weglopen. Waterschade en druk op het riool kunnen consequenties zijn. Klinkt niet echt heel onderhoudsvrij, toch? Om waterproblemen te voorkomen is het goed om uw tuin zó in te richten dat er nauwelijks verharding te vinden is en water makkelijk de grond in kan trekken Denk eens aan grind, gras, bodembedekkers of andere tuinplanten. Op ons Groen Klimaatplein in Huizen, nabij Hilversum, Blaricum en Laren, vindt u alles wat u moet weten rondom dit onderwerp.

Kom langs!

Hydroblob infiltratieblok

Oplossingen om water te beheersen

Inmiddels zijn er vele mogelijkheden om regenwater te beheersen. Niet alleen op de momenten dat het maar naar beneden blijft komen en er wateroverlast ontstaat, maar ook wanneer er een tekort aan regen- en grondwater ontstaat. Iedereen denkt vaak meteen aan de regenton, die zeker een handige oplossing vormt. Maar wat dacht u van een wadi in uw tuin? Wist u ook dat er een oplossing te koop is die ervoor zorgt dat uw wasmachine regenwater gebruikt? Daarnaast kunt u zelf heel makkelijk infiltratieblokken op een lager gelegen gedeelte van uw tuin installeren! Bekijk het filmpje over deze zogenaamde Hydroblob. Op ons Groen Klimaatplein kunt u voorbeelden van deze oplossingen aanschaffen. 

Welke oplossing is voor uw buitenruimte geschikt?

Voor iedere buitenruimte zijn er oplossingen te bedenken. Het kan groots, het kan ook met kleine stapjes. Voor ieder budget is er wel iets te vinden. U kunt denken aan:

  • het planten van een boom 
  • het aanleggen van een geveltuintje. Dat kan al door maar een paar tegels te verwijderen!
  • leg een gazon aan. U kunt bij ons graszoden aanschaffen, maar het strooien van graszaad werkt ook heel effectief. U vindt een ruime selectie in onze tuinwinkel.
  • het aanleggen van een Groen Dak.

Onze Klimaatpleinambassadeurs helpen u graag een oplossing op maat te bedenken, dus precies geschikt voor uw buitenruimte en budget.

Groen dak

Wadi aanleggen? | Tuincentrum Rebel in Huizen

BEZOEK HET GROEN KLIMAATPLEIN IN HUIZEN

Maak van uw tuin een levende tuin. Hier hoort water bij, want vocht is voor iedereen van belang. U vindt op ons Groen Klimaatplein in Huizen allerlei producten van kwaliteitsmerken die u in uw tuin kunt integreren. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze experts zijn kundig en geven u graag advies op maat.

MEER INFORMATIE OVER BENODIGDHEDEN VOOR WATERBEHEERSING?

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van klimaatvriendelijk tuinieren. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op. 

Contact