Tegel eruit, wat erin?

Vaak betegelen mensen hun tuin, omdat het zo lekker makkelijk lijkt. Echter is het kiezen van een juiste beplanting in plaats van dichttegelen veel makkelijker, mooier en milieubewuster. En dat hoeft ook niet veel onderhoud te vergen! Laat u goed adviseren door een van onze Groen Klimaatpleinambassadeurs wat u op de plek van bijvoorbeeld een specifiek hoekje vol tegel(s) in uw tuin kunt planten. Dan heeft u er jaren geen omkijken meer naar! Of wel natuurlijk, als u juist wél van tuinieren houdt. Er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. Is er veel zon of juist schaduw, welk type bodemsoort ligt daar en hoe gezond is deze? Bovendien is het belangrijk na te gaan of het een natte of juist droge plek is. 

Makkelijke planten voor een schaduwtuin

Als (een deel van) uw tuin in de schaduw ligt, kunt u er toch een bloeiend walhalla voor insecten en voor uw plezier van maken. Bij het kiezen van de juiste beplanting bent u jaren voorzien van een rijk gevulde border. U kunt dan denken aan de hosta, of de naaldvaren. Ook de herfstanemoom of het purperklokje doen het goed.

Meer planten voor in de schaduw

Makkelijke planten voor een zonnige tuin

Zonovergoten delen van uw tuin vraagt een bepaalde beplanting, want (half)schaduwplanten gruwen ervan. Ze zullen dan ook triest hun koppie laten hangen. Maar met de juiste zonliefhebbers zult u kunnen genieten, jaar na jaar, van een prachtig bloeiend veld vol stralende bloeiers. Om vrolijk van te worden! Een bekende is de Lavendel, maar ook de Echinacea (Zonnehoed) en de Aster houden van volle zon. En natuurlijk de Zonnebloem! 

Planten voor een zonnige hoek

Alles voor een groene tuin | Tuincentrum Rebel in Huizen

Makkelijke planten voor een droge tuin

Droog of nat, een groot verschil. Sommige planten haten natte voeten, anderen hebben dit juist nodig. Weet u niet zeker of dat stuk nu echt nat of droog is? Vraag onze Groen Klimaatambassadeurs van de koude kas of buiten om advies! Want: de juiste plant op de juiste plek levert een langere tijd plezier voor u beiden op! Voorbeelden van planten die houden van droge voeten, zijn vetkruid en rozemarijn! 

Meer planten voor een droge tuin

Makkelijke planten voor een natte tuin

Natte voeten: de vrouwenmantel, hartlelie en dubbelloof varen zijn er dol op! Als u een lijstje verzameld van planten die in én een natte bodem én in de schaduw kunnen staan, kunt u naar hartenlust gaan combineren! Een zelfde kleurstelling geeft rust, terwijl alle kleuren door elkaar een bont geheel vormt. In deze flyer leest u meer over planten die makkelijk te verzorgen zijn en in een nat gedeelte van uw buitenruimte goed gedijen. 

Bezoek het Groen Klimaatplein in Huizen

Maak van uw tuin een levendig paradijsje voor allerlei tuindieren, waaronder de bij en andere bestuivers. Dat is niet alleen leuk voor u, maar ook belangrijk voor de biodiversiteit. U vindt in onze winkel in Huizen, nabij Laren, Blaricum en Hilversum, allerlei producten van kwaliteitsmerken die u in uw tuin kunt integreren. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze Groen Klimaatpleinambassadeurs zijn kundig en geven u graag het beste advies.

MEER INFORMATIE OVER HET VERGROENEN VAN UW TUIN?

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van groen. We hebben een groot gedeelte van ons tuincentrum gereserveerd voor producten om biodiversiteit te stimuleren. Uiteraard hebben wij ook een grote groenafdeling die u helpen de tuin naar een hoger en duurzamer niveau te tillen. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op.