Groen Klimaatplein nu ook in Huizen!

Wilt u weten hoe u uw tuin naar een groener en duurzamer niveau kunt tillen? Bezoek het Groen Klimaatplein van tuincentrum Rebel! U kunt het Groen Klimaatplein in onze entreehal vinden. Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking met Tuinbranche Nederland en Waterschap Amstel, Gooi en Vechtstreek. Het is een centraal punt waar u op verschillende manieren praktische informatie kunt inwinnen over hoe u klimaatvriendelijk kunt tuinieren. Natuurlijk vindt u hier passende producten, maar ook enkele brochures, bijvoorbeeld van het Waterschap en de Vlinderstichting. Hiermee kunt u thuis rustig beoordelen welk groen gegeven u kunt en wilt doorvoeren in uw tuin.

Biodiversiteit - Groen Klimaatplein | Tuincentrum Rebel in Huizen

Heeft u vragen of advies nodig? Kom langs bij tuincentrum Rebel!

Maar wij gaan verder dan dat! Enkele medewerkers zijn opgeleid tot Klimaatpleinambassadeur. Dit is een pittige en gedetailleerde cursus, zodat zij op het Plein en in de winkel al uw vragen kunnen beantwoorden. Ook kunnen zij u advies op maat geven en helpen aan de producten die u voor uw tuin of balkon kunt gebruiken. Denk aan verschillende soorten regentonnen, een grindstrook of vijver als waterbuffer. Kom ook langs! Alleen samen kunnen we zorgen voor een gezonde biodiversiteit...

Meer over biodiversiteit

Meerdere functies voor het Klimaatplein

Daarnaast heeft het Groen Klimaatplein nog een andere functie. Samenwerkingen met gemeenten en leveranciers van klimaatvriendelijke producten en diensten zullen gesmeed worden. Ook zijn er tal van andere instanties die via het Klimaatplein de mogelijkheid vinden met u als consument in contact te komen. U zult hier ook informatievoorziening over mogelijke subsidies vandaan kunnen halen, in gesprek gaan met het waterschap na een lezing, of wellicht met de omliggende gemeenten voor informatie over hoe u uw tuin het beste kunt aanpakken in aanvulling op het gemeentebeleid.

SUBSIDIES VOOR VERDUURZAMING

Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van uw huis. U leest er meer over op de website van het Duurzaam Bouwloket. Daar vult u de gemeente in waar u woont en kunt u ook op uw postcode en huisnummer een subsidiecheck doen. Er zijn af en toe ook subsidies voor eenvoudige energiebesparende maatregelen. Houdt u vooral hun website in de gaten voor alle actuele informatie.

Doet u ook mee met klimaatvriendelijk tuinieren?

Dit is een missie voor de komende jaren, want de noodzaak voor verandering is hoog! Iedere stap die wij met elkaar maken, iedere tegel die vervangen wordt door een plant en iedere vierkante meter dak die vergroent, is een stapje voorwaarts naar een klimaat waarin wij kunnen (over)leven. Als wij als tuincentrum u kunnen helpen hier vorm aan te geven, zijn wij u ook graag hierin van dienst! U vindt op ons Groen Klimaatplein informatie over verschillende onderwerpen, waar u ook op de site informatie over kunt terugvinden:

  • Waterbeheersing
  • Groen dak
  • De levende tuin
  • Biodiversiteit
  • Tegel eruit, wat erin?

Ook sturen wij af en toe een nieuwsbrief uit naar onze nieuwsbrief-abonnees met informatie en het laatste nieuws over klimaatvriendelijk tuinieren. Wilt u deze ook ontvangen? Schrijf u in!

Groen Klimaatplein bezoeken in Huizen

U leest het; het is tijd om in actie te komen en uw steentje bij te dragen aan een klimaatvriendelijker Nederland. Weg met die tuinen vol tegels! Het is tijd voor een groene revolutie. Daar wilt u toch ook aan bijdragen? U vindt alles wat u wilt weten op ons Groen Klimaatplein. Woont u in Hilversum, Laren, Blaricum of Huizen? Dan staat u binnen no time bij ons op de stoep.

MEER INFORMATIE OVER KLIMAATVRIENDELIJK TUINIEREN?

Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor alle producten die horen bij klimaatvriendelijk tuinieren, zoals bepaalde tuinplanten met mooie potterie hoeft u niet verder te zoeken. We verkopen onder andere de producten van ECOstyle en Esschert Design. Ook hebben we volop regentonnen. Graag tot ziens bij tuincentrum Rebel, dé sfeermaker van 't Gooi!