Het beste voor uw vogels

De ene vogel is de andere niet, maar of u nu een vrolijke parkiet of een ren vol kippen heeft, u bent bij ons tuincentrum in Huizen aan het juiste adres. In ons tuincentrum bevindt zich namelijk een complete dierenwinkel met alles wat u nodig heeft voor uw volièrevogels en kippen.  Als we het hebben over volièrevogels bedoelen we vogels als de kanarie, kromsnavel en rechtsnavel die in een volière wonen. Dit is een ruime kooi waar vogels in worden gehouden, zonder het risico te lopen dat zij ontsnappen. Van bodembedekkers tot spiegeltjes en van voer tot drinkfonteinen: we helpen u graag uw gevogelte te voorzien van de juiste zorg. Onze experts staan klaar voor advies en beantwoorden graag al uw vragen over uw fluitende en kakelende vriendjes.

Wij verkopen in ons tuincentrum geen levende dieren met uitzonding van aquarium- en vijvervissen

Artikelen voor uw vogels en kippen kopen | Tuincentrum Rebel

Vogelvoer kopen | Tuincentrum Rebel

Voeding voor uw vogel

Met de juiste verzorging kunt u jarenlang genieten van die vrolijke vriendjes in hun kooi. Belangrijk is wel dat ze de juiste voeding krijgen om een goede groei, gezondheid en voortplanting te bewerkstelligen. Het basisvoer voor deze vogels is zaad. In onze winkel kunt u zaadmengsels kopen voor verschillende vogelsoorten. Als extraatje kunt u universeel voer, zonnepitten en pinda’s toevoegen aan het dieet. Let wel op dat u uw vogel niet teveel laat snoepen van de pinda's. Als uw vogel daar teveel van eet, kan dit gezondheidsproblemen tot gevolg hebben. Daarnaast verkopen we vogelgrit en oestergrit. Deze laatste is belangrijk voor de kalkbehoefte en bevordering van de botten. Dit zorgt tevens voor de vermaling van de zaden. Om uw volièrevogels te verwennen, kunt u ze af en toe de snoepstaven of cocktailmix geven van Vitakraft en Beaphar. 

Dierenwinkel

De bodembedekking van uw volière

Het is belangrijk om uw vogelkooi te voorzien van de juiste bodembedekker. Een goede bodembedekking moet de uitwerpselen van de vogels absorberen en het liefst zelfs camoufleren. Belangrijk is dus om te kiezen voor een materiaal dat snel vocht uit de vogelpoep trekt. We hebben in ons tuincentrum ruime keuze aan deze bodembedekkers, denk aan houtsnippers, papier, schelpenzand of strokorrel. Deze 'losse' bodems zijn snel en gemakkelijk schoon te maken. 

Knaagdieren

Bodembedekking voor vogelkooien kopen | Tuincentrum Rebel

Badjes of nestjeskastjes kopen | Tuincentrum Rebel

Badjes en nestmateriaal voor uw kooi

Net als dat wij onszelf met een douche of bad schoonhouden, doen vogels precies hetzelfde. In de natuur zijn vogels gewend aan een hoge luchtvochtigheid en badderen vogels in de dauw. Ze spoelen zo stof, losse veren en schilfers van zich af. In een badje kunnen zij dus hun dagelijkse bad nemen in de over het algemeen droge woonkamer. Ververs het water als de vogel gebadderd heeft. Het badje kan eventueel de hele dag blijven hangen en kan het beste in de opening van de vogelkooi opgehangen worden. 

Nestkastjes en nestmaterialen

In grote kooien kan daarnaast nestmateriaal neergelegd worden of er kan een nestkastje in opgehangen worden. Plaats zo'n kastje altijd hoog genoeg. Een beschutte en veilige plek om hun eieren uit te broeden is natuurlijk belangrijk. Hang zo'n nestkastje dan ook nooit op in de zon. Er zijn verschillende nestkastjes die passen bij bepaalde soort vogels.

Houd uw vogel actief

Met vogelspeelgoed houdt u uw vogels actief en zorgt u voor de nodige uitdaging. Er is niks vervelender voor een vogel dan verveling. Dit kan zelfs fysieke gevolgen hebben. Daarom verkopen we leuke rammelspeeltjes, spiegeltjes, maar ook comfortabele zitstokken. In het leven van de kromsnavels zijn zulke speeltjes extra belangrijk. Deze papegaaitjes zijn namelijk bijzonder intelligent. Dat moet uiteraard worden gestimuleerd!

TIP: als u de vogel tam wilt maken, hang dan geen spiegeltje op. Daarin herkent de vogel een maatje en hij bouwt dan een band met zijn spiegelbeeld op in plaats van met u.

Vissen | Aquarium

Vogelspeelgoed kopen | Tuincentrum Rebel

Kippenvoer kopen | Tuincentrum Rebel

Voeding voor kippen en kuikens

Bent u een trotse eigenaar van een kippenren? Dan weet u hoe belangrijk het is om uw kippen van het beste voer te voorzien. Kippen hebben behoefte aan vast kippenvoer en aan water. Van kroelkip tot kuiken, wij hebben graan, meel en korrels van het kwaliteitsmerk Kasper waar uw kippen kakelend blij van worden. Kippenkorrels bevatten de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Ook uw kippen hebben af en toe zin in een snackje. We verkopen daarom kippengrit en smulmix als lekkernij. Ook de voederbakken en drinksilo's mogen niet worden vergeten! We hebben ze in verschillende soorten en maten, zowel van metaal als van kunststof. Door deze silo's te gebruiken, weet u zeker dat uw kippen nooit te weinig of teveel eten en drinken hebben.

Kippen houden

BEZOEK ONZE DIERENWINKEL

Geef uw vogels en kippen alles wat ze verdienen. U vindt in onze dierenwinkel in Huizen allerlei producten van kwaliteitsmerken die het leven van u en uw gevogelte leuker én makkelijker maken. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze experts zijn kundig en geven u graag het beste advies op het gebied van voeding, verzorging, maar ook ontspanning. 

MEER INFORMATIE OVER BENODIGDHEDEN VOOR UW VOGELS EN KIPPEN?

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van dieren. We hebben een gedeelte van onze dierenafdeling gereserveerd voor alle vogelartikelen. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op.