Alles voor uw aquarium

Bent u de eigenaar van een aquarium en wilt u deze zo mooi en goed mogelijk inrichten? Of bent u op zoek naar een aquarium om te kunnen genieten van de mooiste vissen? In ons tuincentrum in Huizen komt u niks tekort! We hebben namelijk een complete dierenwinkel met alles wat u nodig heeft voor uw aquarium en vissen. We verkopen verschillende aquaria en koud-water en tropische vissen in allerlei soorten en maten. Ook voor plantjes, filters en vissenvoer van SuperFish en Tetra bent u bij ons aan het juiste adres. Onze medewerkers staan voor u klaar en voorzien u graag van het juiste advies over uw aquarium. 

Artikelen voor uw aquarium kopen | Tuincentrum Rebel

Aquarium kopen | Tuincentrum Rebel

Haal het beste uit uw aquarium

U wilt een aquarium kopen om zo te kunnen genieten van het rustgevende gezwem van een aantal prachtige vissen. Goed idee! Het is echter wel belangrijk dat u er goed over na heeft gedacht en het geen impulsaankoop wordt. Het is namelijk niet een kwestie van een bak vullen met water en daar een aantal vissen in stoppen. Het vraagt onderhoud, oplettendheid en de juiste zorg om het beste uit uw aquarium en uw vissen te halen. Gezonde vissen en een blinkend aquarium zijn het belangrijkst. Zo heeft u er het langst plezier van! 

Vijver

Het lekkerste visvoer

Een vis in een aquarium vraagt uiteraard iets anders van u dan een vis in de vijver. Wij verkopen dan ook speciaal vissenvoer van het merk Hikara voor al uw aquariumvissen. De keuze van dit hoogwaardige voer hangt af van het soort vis. We hebben dan ook verschillende soorten visvoer waar u uit kunt kiezen. Ook hebben we het welbekende vlokkenvoer van Tetra.

TIP: We verkopen voer dat speciaal is ontwikkeld voor momenten dat u een tijdje van huis bent. Dit is voer dat langzaam oplost en verdeeld vrijkomt. Zo hoeft u niet uw buurman of familielid te vragen om dagelijks langs te komen om de vissen te voeren. De kans is dan namelijk aanwezig dat uw vissen óf teveel óf te weinig voer krijgen. Een ongezonde vis of een vies aquarium vol algen kunnen het gevolg zijn.

Vijvervissen

Visvoer kopen | Tuincentrum Rebel

Alles voor uw vissen kopen | Tuincentrum Rebel

Schoon en gezond water

Een onmisbaar element bij het inrichten van uw aquarium is uiteraard het water. Het meest fijne zou zijn als u gewoonweg uw aquarium met kraanwater kon vullen en er daarna geen omkijken meer naar had. Zo werkt het uiteraard niet. De temperatuur van het water is belangrijk, maar ook de waardes van het water zijn essentieel. Zo moet de zuurgraad onder de 6.8 blijven en is het belangrijk om middels de carbonaathardheid de plantengroei en het welzijn van de vissen te stimuleren. Het is dus goed het water regelmatig te testen en te verversen. Wij verkopen een groot aantal producten dat u hierbij kunt helpen. Denk bijvoorbeeld aan filterpompen, stofzuigers, schepnetjes, watertestsetjes en items om de waterwaardes te optimaliseren. Water kan in ons tuincentrum altijd gratis getest worden.

Dierenwinkel

Een mooi verlicht aquarium

Een aquarium dat goed verlicht is, ziet er natuurlijk top uit. Het is echter ook een essentieel onderdeel van uw aquarium. Het is belangrijk om de vissen een helder dag- en nachtritme te bieden, maar ook uw waterplantjes hebben er profijt van. Zonder licht zullen ze namelijk niet groeien. We verkopen de bekende TL-verlichting en LED-lampen van de merken Jewel en SuperFish, waar tevens een tijdklok aan te koppelen is. Hiermee kan het licht langzaam aan en uit gaan. U bootst als het ware een zonsondergang na. Die overgang van licht naar donker hebben wij als mens nodig, maar uw vissen ook.

TIP: laat de lamp maximaal 8 á 9 uur aaneengesloten aanstaan. De rest van de tijd laat u deze uit. Hoe langer het licht brandt, hoe meer algengroei dit als gevolg heeft. Natuurlijk verkopen wij middelen om algengroei op te lossen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen.

Vissen kopen | Tuincentrum Rebel

Het beste aquarium | Tuincentrum Rebel

Het juiste aquarium

Zonder aquarium zijn uw vissen natuurlijk nergens. Het is dan ook belangrijk om het juiste formaat aquarium aan te schaffen voor het aantal vissen dat erin gaat wonen. U wilt immers toch ook niet in een te klein of juist te groot huis wonen? Veel aquaria zijn helaas te klein voor de visjes en dat wilt u ze natuurlijk niet aandoen. Een vissenkom is dan ook uit den boze. Om uw vis het beste leven te geven, is een aquarium van een goed formaat dus essentieel. De ideale verhouding is dat per 1 centimeter vis er 20 liter water moet zijn. Een beetje vis heeft al snel 80 liter water nodig! Zeker wanneer u meer vissen in een bak wilt houden, is het belangrijk om goed met de rekenmachine aan de slag te gaan. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen. Wij verkopen namelijk prachtige aquaria van merken als SuperFish, Jewel en Tetra.

Hoe houd ik mijn aquarium schoon?

Juiste volgorde van aanschaf

Zoals u weet zijn er een aantal stappen te ondernemen wanneer u een aquarium wilt aanschaffen. Wij adviseren eerlijk en met het welzijn van dieren op de eerste plaats. Bedenk eerst hoeveel vissen u in uw aquarium wilt hebben voordat u de bak aanschaft. Zoals u hierboven kon lezen heeft de grootte van de vis en de hoeveelheid vissen invloed op de bak. Laat na de aankoop van uw aquarium het water twee weken acclimatiseren. U krijgt namelijk een stikstofkringloop waarin twee pieken (een ammoniak- en een nitrietpiek) voorkomen die het water giftig voor vissen maken. U snapt dat u op die momenten de vissen nog niet in dat water wilt hebben. De goede bacteriën moeten even wakker worden en zij zorgen in twee weken voor een juiste waterkwaliteit. Na twee weken kunt u met een beetje aquariumwater bij ons langskomen. Wij testen gratis de kwaliteit van het water en als dat goed is, kunt u de vissen meenemen.

Aquariumvissen kopen | Tuincentrum Rebel

Een mooi ingericht aquarium | Tuincentrum Rebel

Een mooi ingericht aquarium | Tuincentrum Rebel

De inrichting van uw aquarium

Dan is het nog belangrijk om uw aquarium goed in te richten. Wij verkopen onder andere grind, zand en stenen. De juiste bodembedekking is weer afhankelijk van de behoeften van de vis. Zo wil een goudvis bijvoorbeeld graag zand om in te kunnen wroeten. Voor de ornamenten geldt hetzelfde: waar de één gek wordt van een bubbelbad, waant de ander zich als een vis in het water. Wij bieden u ornamenten met een bubbelsysteem, met een LED-lampje en ornamenten die gewoon leuk zijn om naar te kijken. Let ook hier op welke ornamenten bij welke vissen passen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Plantjes

Ook groen hoort thuis in een aquarium! Ze geven zuurstof af, nemen fosfaat op uit het water en werken zo algengroei tegen. Zie het als een natuurlijk filter! Daarnaast knabbelen sommige vissen graag aan de blaadjes. ​De plantjes mogen ook onder de kraan afgespoeld worden om ze schoon te maken. Bij gewoon gebruik moeten de plantjes iedere 6 tot 8 weken vervangen worden. De type planten zijn weer afhankelijk van het vistype.

BEZOEK ONZE DIERENWINKEL

Ook vissen verdienen het beste onderkomen! Kies dan ook alleen voor de beste producten om uw aquarium in te richten. U bent bij onze dierenwinkel in Huizen aan het juiste adres. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze experts zijn bijzonder kundig en kunnen u het beste advies geven op het gebied van vissen en aquaria.

MEER INFORMATIE OVER BENODIGDHEDEN VOOR UW AQUARIUM?

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van dieren. We hebben een gedeelte van onze dierenafdeling gereserveerd voor vissen, aquaria en aanverwante producten. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze experts helpen u en uw huisdieren graag.