Tuinvogels: een warm welkom in uw tuin

Uw tuin komt pas echt tot leven wanneer deze wordt bezocht door allerlei tuindieren. Denk bijvoorbeeld aan vlinders, bijen, egels, maar ook aan tuinvogels. Wie wordt er immers niet vrolijk van het gefluit van vogeltjes in de tuin? Helaas laten tuinvogels zich steeds minder vaak aan ons zien, gewoonweg omdat we ze in onze betegelde en strakke tuinen niet van de juiste voeding en bescherming kunnen voorzien. Tegenwoordig hebben vogels onze hulp meer nodig dan ooit en daar draagt tuincentrum Rebel in Huizen graag een steentje aan bij. Op onze dierenafdeling vindt u allerlei middelen die u helpen onze tuinvogels een warm welkom in uw tuin te geven. Kom snel langs!

Artikelen voor tuinvogels kopen | Tuincentrum Rebel in Huizen

Tuinvogelproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Een vogelvriendelijke tuin

Het geluid van vogels die u vanachter het slaapkamerraam wekken met de mooiste liederen... Zo wil iedereen wel wakker worden! De belangrijkste redenen waarom vogels uw tuin wel of niet bezoeken zijn voeding en bescherming. Om onze gevleugelde vrienden gezond en energiek te houden tijdens het koudste seizoen is het essentieel ze zeker dan te voorzien van genoeg voedsel. Makkelijk te vinden en voedzaam eten helpt de vogels om hun energie te sparen. Ze gebruiken het om warm te blijven in plaats van op jacht te gaan naar schaarse bessen en insecten. Alle vogels hebben zo hun eigen dieetwensen, maar over het algemeen worden de meeste vogels blij van:

 • Ongebrande en ongezouten pinda’s
 • Vogelzaad
 • Zonnebloempitten
 • Fruitschillen
 • Vetbollen

U vindt deze zaken en meer op de dierenafdeling van tuincentrum Rebel in Huizen. Onze medewerkers helpen u graag ter plekke verder.

Hoe komen tuinvogels aan water tijdens de vorst?

Zorg naast eten ook voor drinkwater in een schaal of bak. Vul deze geregeld met schoon water en doe er in de wintermaanden eventueel een beetje suiker in. Dit zorgt ervoor dat het water minder snel bevriest. Zo kunnen uw vogelvrienden ook in de koudste maanden van het jaar heerlijk drinken. Let er ook op dat er geen katten bij het nestkastje kunnen en er geen wind of regen inslaat.

Dierenwinkel

Met welke planten lok ik vogels naar de tuin?

Om van de tuin een vogelparadijs te maken, is het belangrijk om groen aan te brengen. Variatie is daarbij essentieel: plant inheemse bomen, struiken en vaste planten met bessen. Ook is het goed om afwisseling te zoeken in hoogte en bloeiperiode. In die beplanting vinden ze beschutting, een nestplek, veiligheid maar ook een lekker hapje! Denk eens aan de volgende vogelvriendelijke planten:

 • Ridderspoor (Delphinium elatum)
 • Haagbeuk (Carpinus betulus)
 • Taxus (Taxus baccata)
 • Krentenboompje (Amelanchier)
 • Appelboom (Malus)
 • Liguster (Ligustrum vulgare)
 • Klimop (Hedera helix)

Kom langs in het meest complete tuincentrum van 't Gooi voor meer vogelvriendelijke beplanting.

Tuinplanten

Vogelvriendelijke beplanting kopen | Tuincentrum Rebel

Welke tuinvogels zijn er?

De mus en de merel kennen we allemaal wel, maar er zijn veel meer tuinvogels in Nederland die 'staan' te popelen om uw tuin te bezoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van de koolmees, pimpelmees,vink of het roodborstje? Net als mensen hebben bepaalde vogels zo hun voorkeuren wat betreft voeding of schuilplaats. Op de website van de Vogelbescherming kunt u op uw postcode checken welk soort vogels er in uw buurt vliegen en wat u kunt doen om bepaalde types uw tuin in te lokken. Voor voederproducten, maar ook badjes en huisjes kunt u een bezoek brengen aan onze dierenafdeling. Wij verkopen onder andere de producten van Vogelbescherming Nederland en Esschert Design.

Bijen in de tuin

Tuinvogels: nestkast kopen | Tuincentrum Rebel

Een veilige plek voor onze tuinvogels

Geef vogels een manier om in de winter aan de koude wind te ontsnappen. We noemden al even wat vogelvriendelijke beplanting, maar er zijn meerdere manieren om tuinvogels aan een veilig plekje te helpen: van het opstapelen van blokken hout in de hoek van de tuin tot het plaatsen van een nestkast. In het najaar kunnen vogels vast wennen aan de nestkast, waardoor de kans dat het in het voorjaar een broedplek wordt toeneemt. Helpt u onze tuinvogels deze winter? Samen zorgen we voor een vogelvriendelijk Nederland.

Nationale tuinvogeltelling

Sinds 2001 vindt elk jaar in januari de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Dit wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland. Dankzij deze telling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Vogeltelling: doe mee!

BEZOEK ONZE DIERENWINKEL IN HUIZEN

Geef leven aan uw tuin en maak 't tot een paradijsje voor allerlei tuinvogels. Onze vogels zullen de schuilplekken, nestkasten en extra voeding meer dan op prijs tellen, zeker in de wintermaanden. U vindt in onze dierenwinkel in Huizen, vlakbij Hilversum, Blaricum en Laren, allerlei producten van kwaliteitsmerken die u in uw tuin kunt integreren. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze experts zijn kundig en geven u graag het beste advies over het vogelvriendelijk maken van uw buitenplek.

ALLES VOOR UW TUINVOGELS KOPEN

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, het meest complete tuincentrum van 't Gooi! U kunt bij ons terecht voor alles op het gebied van dieren. Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, willen we u graag kennis laten maken met allerhande producten die bijdragen aan een gezonde biodiversiteit. Het diervriendelijk maken van uw tuin is daar één onderdeel van. Vergeet dan ook niet om ons Groen Klimaatplein te bezoeken! Uiteraard hebben wij ook een grote groenafdeling die u helpen de tuin naar een hoger en duurzamer niveau te tillen. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op.