Welkom in de tuin! Alles voor uw tuindieren

Een tuin, terras of balkon wordt pas echt leuk wanneer u opmerkt hoeveel leven zich daar afspeelt. Eerlijk is eerlijk, een tuin vol fluitende vogels en fladderende vlinders is veel gezelliger dan een tuin waar weinig gebeurt. Door uw buitenplek op een bepaalde manier in te richten, voelen tuindieren, als vogels, egels, insecten of zelfs eekhoorntjes zich helemaal welkom in uw tuin. Dat is niet alleen leuk voor u, maar ook fijn voor deze tuinvrienden. Sterker nog, het is op het moment zelfs essentieel om bewust na te denken over de biodiversiteit in uw tuin. Onze dierexperts staan klaar voor advies en beantwoorden graag al uw vragen over de producten die uw tuin tot een levendig paradijsje maken.

Artikelen voor tuindieren | Tuincentrum Rebel

Insectenhotel kopen | Tuincentrum Rebel

Welkome gasten: insecten

Veel mensen krijgen bij het woord 'insecten' al kriebels. Dit is echter nergens voor nodig. Sterker nog: we moeten onze hardwerkende insecten juist liefhebben. Onder andere vanwege dichtbetegelde tuinen met gifgroen kunstgras krijgt de biodiversiteit een klap. Insectensterfte is een gevolg van deze trend en dus is het belangrijk om onze tuinen wat insectvriendelijker te maken. Begin met het vergroenen van de tuin en lok de beestjes uw kant op. Insecten zorgen namelijk voor ecologisch evenwicht. Zo zijn ze nodig om bepaalde planten te bestuiven en ze eten onwelkome gasten als rupsen en luizen op. Daarnaast zijn insecten zélf weer heerlijk voedsel voor vogels. Het mooie is dus dat ongewenste gasten vanzelf uit de tuin worden gehouden door andere insecten en tuindieren die weer op al dit groen afkomen. Om nuttige insecten te trekken is naast inheemse beplanting, fleurige zadenmixen ook een insectenhotel een welkome toevoeging aan de tuin.

Bijen in de tuin

Een plekje voor de vlinders

Vlinders zijn waarschijnlijk de meest populaire insecten: ze doen in principe geen kwaad en zien er beeldschoon uit. U ziet ze vaak op beschutte plekjes in de warmte van de zon, het liefst in de buurt van bloemen waar ze nectar uit kunnen halen. Zo laden ze op om de dag fladderend door te komen. Een tuin zonder beplanting zal dus maar weinig vlinders zien. Wist u dat paarse, gele en blauwe bloemen het meest opvallen voor vlinders? Vlinders en andere insecten zijn ook dol op een 'rommelige tuin'. Afgestorven planten en rondslingerend tuinafval zijn voor veel insecten dé place to be. Scheelt u weer een bezemsessie! Wij verkopen uiteraard prachtige beplanting en zaden die vlinders lokken, maar ook een vlinderkastje is een welkome toevoeging aan de tuin. Hiermee geeft u ze het gehele jaar een veilige rustplek.

Vlindervriendelijk tuinieren

Vlinderkast kopen | Tuincentrum Rebel

Egelmand kopen | Tuincentrum Rebel

Een plekje voor de egels

U ziet ze waarschijnlijk niet heel vaak, want ze zijn behoorlijk goed in verstoppertje en slapen een groot gedeelte van de dag. Maar áls u dan een egel ziet, is het wel direct een bijzonder leuk tafereel. In het begin van het voorjaar ontwaken ze uit hun winterslaap en gaan ze vooral in de avonden op zoek naar voedsel om aan te sterken. Zo kunnen ze in mei gaan paren en later een nestje bouwen. Egels zijn dol op insecten en larven, maar zullen bijvoeding die u aanbiedt zeker niet afslaan. Alle hulp is namelijk welkom, nu de Nederlandse tuinen helaas steeds minder groen en dus voedsel bevatten. Ook voor egels mag u tuinrommel en afgestorven planten laten: zij vinden het heerlijk om daar hun schuilplek van te maken. Met behulp van een 'verstopt' egelhuis of egelmand kunt u deze stekelige vrienden een handje helpen tijdens de winterslaap. Vergeet ook niet een doorgang in uw schutting te maken, zodat ze makkelijk van tuin naar tuin kunnen wandelen.

Egelvriendelijke tuin

Eekhoorns in de tuin

Een voorbij rennend eekhoorntje is voor velen een hoogtepuntje tijdens een boswandeling, maar ook in de tuin zijn ze graag geziene gasten. In de stadstuin laten ze zich vanzelfsprekend minder vaak zien, aangezien eekhoorns dol zijn op een groene, bosrijke omgeving. Het is vooral belangrijk dat er genoeg eten in de tuin te vinden is. Eekhoorns eten voornamelijk eikels en hazelnoten, maar ook bessen, insecten en paddenstoelen. Ze zijn met name in het voorjaar en de zomer actief en pakken in de winter- en herfstmaanden hun rust. Gelukkig hebben ze tijdens de koudere maanden van het jaar een lekker vetlaagje opgebouwd. Met een speciale eekhoornvoerder zorgt u dat vogels niet stiekem het eten afpakken voordat de eekhoorn de voerderplek bereikt. Ook is een nestkast welkom. Hang een eekhoornnest op minimaal 5 meter hoogte en richt de kast in met zacht gras of mos.

Dierenwinkel

Artikelen voor eekhoorns kopen | Tuincentrum Rebel

BEZOEK ONZE DIERENWINKEL

Maak van uw tuin een levendig paradijsje voor allerlei tuindieren. Dat is niet alleen leuk voor u, maar ook belangrijk voor de biodiversiteit. Deze dieren zullen de schuilplekken, nestkasten en extra voeding meer dan op prijs tellen. U vindt in onze dierenwinkel in Huizen allerlei producten van kwaliteitsmerken die u in uw tuin kunt integreren. Ons assortiment is ruim en gevarieerd. Onze experts zijn kundig en geven u graag het beste advies.

MEER INFORMATIE OVER BENODIGDHEDEN VOOR UW TUINDIEREN?

U bent van harte welkom in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van dieren. We hebben een gedeelte van onze dierenafdeling gereserveerd voor producten voor tuindieren. Uiteraard hebben wij ook een grote groenafdeling die u helpen de tuin naar een hoger en duurzamer niveau te tillen. Kom langs en vraag ons om advies of neem contact met ons op.