Alles voor uw knaagdier of konijn

Bij tuincentrum Rebel in Huizen vindt u een complete dierenwinkel met alles wat u nodig heeft voor uw knaagdier of konijn. Denk aan hooi en stro in diverse groottes, leuke speeltjes, mooie huisjes en kooien, drinkflesjes en -bakjes, en gezonde lekkernijen. Uw konijn, cavia of hamster komt echt niets tekort. In onze winkel verkopen we onder andere de uiteenlopende producten van Selective Naturals, Tijssen  en Vitakraft. 

Wij verkopen in ons tuincentrum geen levende dieren, met uitzonding van aquarium- en vijvervissen

Artikelen voor knaagdieren kopen | Tuincentrum Rebel

Artikelen voor knaagdieren kopen | Tuincentrum Rebel

Artikelen voor knaagdieren kopen | Tuincentrum Rebel

Soorten knaagdierenvoer

Knaagdieren en konijnen zijn gewend om plantaardig voedsel te eten en om die reden is het belangrijk voeding te geven waaraan extra vezels zijn toegevoegd. Deze vezels zijn enorm van belang om het darmstelsel te ondersteunen. Door te knagen blijven de tanden van het knaagdier kort. Wij verkopen voer van Selective, Kasper, Tijssen en Vitakraft. Van het merk Vitakraft kunt u onder andere kiezen voor de Emotion Beauty selection. Deze knaagdierenvoeding combineert een heerlijke smaak, optimale voeding en waardevolle oliën. Het levert uw knaagdier alle vitale voedingsstoffen en mineralen die hij nodig heeft voor een gezond en actief leven. De oliën zorgen daarnaast voor een glanzende vacht. Ook een snackje op zijn tijd vindt uw knaagdier heerlijk! Denk aan losse snackjes die u uit de hand kunt voeren of een knabbelstaaf van Vitakraft. Geef 'm echter niet teveel eten. Wel mag er altijd een bakje vers drinkwater in het hok staan. Een fles met genoeg drinkwater aan de kooi is echter het beste. 

TIP: In korrels zitten alle vitamines en mineralen die hamsters, konijnen, cavia's en andere knaagdieren nodigen hebben. Geef ze dan ook deze korrels om te voorkomen dat ze selectief worden. Anders eten ze alleen het lekkere ertussenuit en zo ontstaat uiteindelijk een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. 

Een huis voor uw hamster, konijn of cavia

Heeft u een (dwerg)hamster, cavia of konijn? Dan is het onvermijdelijk dat u een hok of kooi nodig heeft. Een knaagdier heeft ruimte, ontspanning, rust én uitdaging nodig en dus is het belangrijk om uw huisdier te voorzien van een mooie kooi. Hoe groot deze moet zijn is afhankelijk van de grootte van uw huisdier. Ook de afstand tussen de tralies is uiteraard belangrijk. Een hamster vindt de nodige buizen en looprekken belangrijk voor zijn conditie, terwijl een konijn vooral lekker wil kunnen liggen in een apart slaapgedeelte. Een kooi of hok moet daarnaast op een vocht- en tochtvrije plek gezet worden. Onze medewerkers kunnen u van de nodige tips voorzien.

Let op: konijnen hebben veel ruimte nodig om te kunnen rennen. Alleen een kooi is dan ook niet voldoende. Schaf bijvoorbeeld een ren en zet deze aan de kooi of het hok vast. Ook leven alle knaagdieren en konijnen graag samen met minstens één soortgenoot. Lees u goed in voordat u een knaagdier of konijn aanschaft!

Honden

Dierbenodigdheden kopen | Tuincentrum Rebel

Knaagdier artikelen kopen | Tuincentrum Rebel

Bodembedekking

Bij goede huisvesting is natuurlijk goede bodembedekking vereist. Met goede bodembedekking geeft u uw knaagdier een comfortabele ondergrond. Wij bieden u meerdere opties. Denk bijvoorbeeld aan houtvezel, stro, strokorrel (geschikt voor de GFT-bak), hooi, maar ook verschillende soorten kruidenhooi van Vitakraft en Barn-i. Daarnaast hebben we een aantal duurzame opties, zoals hennepvezel en papier. Hennepvezel is perfect voor mensen met een allergie, aangezien het is ontstoft. Daarnaast kan het in de GFT-bak en op de composthoop. Ook papier is allergievriendelijk, 100% biologisch afbreekbaar en 100% ecologisch verantwoord

Volierevogels en kippen

Daag uw knaagdier uit

Hoe leuk is het om uw kind(eren) een band te laten opbouwen met uw ratje, chinchilla of konijn? Laat ze lekker spelen met elkaar! Blijf er wel altijd bij als uw (jonge) kinderen met uw huisdier spelen, voor de veiligheid van mens én dier! Ook knaagdieren en konijnen zijn namelijk dol op spelen: kleine muizenhuisjes, loopradjes en speelgoedballen houden uw knaagdier bezig, fit en dus gezond. We verkopen zelfs kleine muizenkussens als bedje. Een knaagrol is ook verrijking van de dag. Vergeet ook de producten voor vachtverzorging niet, want een konijnenvacht moet ook worden geborsteld.

Houd uw huisdier koel in de zomer

Dierbenodigdheden kopen | Tuincentrum Rebel

Artikelen voor knaagdieren kopen in Huizen

U wilt uw knaagdier toch ook zoveel mogelijk verwennen? Onze liefste huisgenoten verdienen immers het beste! Geef ze dan ook alles dat ze nodig hebben op het gebied van voeding, verzorging, maar ook ontspanning. Er lopen genoeg medewerkers rond die een dierenliefhebber als u graag matcht aan het juiste product. 

MEER INFORMATIE OVER KNAAGDIER PRODUCTEN?

U kunt in ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum, terecht voor alles op het gebied van dieren. Kom langs in en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze experts helpen u en uw huisdier graag. Tot snel!