Schimmels en ziektes bij planten

Tijdens een natte zomer is het onvermijdelijk: gevoelige en zwakke planten krijgen last van schimmelziekten. Schimmel is moeilijk te bestrijden en slaat snel op andere planten over. Ze veroorzaken allerlei ziekteverschijnselen die de groei van de plant belemmeren en soms ten gronde richten. Bij tuincentrum Rebel in Huizen kunt u terecht voor advies op het gebied van schimmelbestrijding. Ook verkopen wij verschillende producten van onder ander DCM, Pokon en ECOstyle die schimmels en ziektes kunnen voorkomen of juist bestrijden. 

Schimmels en plantziektes bestrijden | Tuincentrum Rebel

Meeldauw bestrijden | Tuincentrum Rebel

Meeldauw? Tuincentrum Rebel helpt u

Meeldauw is één van de bekendste schimmels onder planten. Meeldauw zorgt ervoor dat de plant bedekt wordt met een laagje schimmelpluis. Er bestaan twee verschillende soorten meeldauw:

  • Echte meeldauw: De schimmelpluis zit aan de bovenkant van de bladeren
  • Valse meeldauw: De schimmels tasten de onderkant van de bladeren aan

Een stevige plant kan zich beter verweren tegen meeldauw en dus is het zaak om uw planten zo vitaal mogelijk te houden. We hebben daarom allerhande voedings- en meststofproducten in ons assortiment. Toch last van deze schimmel? We verkopen onder andere de anti-schimmel producten van Pokon. Zo kunt u op verantwoorde wijze meeldauw, schurft en hagelschotziekte op kamerplanten, buitenplanten en fruitgewassen bestrijden. Bijkomend voordeel is de preventieve werking tegen galmijten. Voor meer informatie over de aanpak van meeldauw kunt u altijd langskomen bij ons tuincentrum. Neem gerust een aangetast blad mee om te laten beoordelen.

Meer over meeldauw

Roest bij planten

Plantroest is een schimmel die veel voorkomt in de zomer en in de herfst. Roest zorgt ervoor dat de bladeren van uw planten vroegtijdig kunnen afvallen en dit is natuurlijk hartstikke zonde! U kunt de roest bij uw plant herkennen aan de geel-bruine bultjes. Aan de onderkant komen geelbruine, in de herfst naar zwart verkleurende puistjes ter grootte van een speldenknop. U kunt plantroest preventief bestrijden door de aankoop van biologische bestrijdingsmiddelen in ons tuincentrum, bijvoorbeeld met het middel ECOstyle Vital. Dit middel houdt uw plant gezond en sterk. Ook kunt u ervoor zorgen dat uw planten op de juiste plek in de tuin staan en genoeg water krijgen. 

Meer over roest

plantroest-voorkomen

Blackspot-rebel

Sterroetdauw

Sterroetdauw wordt ook wel blackspot genoemd. Er komen immers zwarte vlekken op de bladeren van de plant. Deze schimmel komt vooral veel bij rozen en de laurier voor. Om uw rozen mooi en gezond te houden is het dan ook van belang dat u in maart preventief spuit met een biologisch bestrijdingsmiddel. Voorkomen is immers beter dan genezen. Ook voor deze kwaal is de ECOstyle Vital bestrijder geschikt. Door ECOstyle wordt geadviseerd het product bij vochtig weer elke week toe te passen. Vochtige weersomstandigheden werken de infecties immers in de hand. 

Buxusschimmel bestrijden

MIDDELEN TEGEN SCHIMMELS EN ZIEKTES KOPEN IN HUIZEN

Om uw planten zo sterk en gezond mogelijk te houden, is het van belang dat u voorkomt dat schimmels zich kunnen vestigen op uw planten. U kunt voorzorgsmaatregelen treffen met verschillende producten die wij verkopen in ons tuincentrum. Mocht u toch last hebben van meeldauw, sterroetdauw, buxusschimmel of andere schimmels, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij ons tuincentrum voor verschillende soorten bestrijdingsmiddelen. Voor vragen en advies kunt u langskomen in Huizen of contact met ons opnemen.

MEER INFORMATIE OVER HET BESTRIJDEN VAN SCHIMMELS EN ZIEKTEN?

Bent u op zoek naar effectieve, maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen om uw tuinprobleem op te lossen? Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Bussum, Valkenveen, Laren, Blaricum en Hilversum. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. Graag tot ziens!