Geef onkruid geen kans

Planten die als ongewenste gasten tussen de tegels, een vlonderterras of in het gazon naar boven piepen, worden onkruid genoemd. In principe zijn het gewoon inheemse planten, maar ze zien er vaak niet erg aantrekkelijk uit. Deze ongewenste planten kunnen daarnaast andere planten overwoekeren die het daardoor niet overleven. In de borders kan onkruid geschoffeld worden, maar in het gazon is dat een stuk moeilijker. Vandaar dat er bestrijdingsmiddelen in het leven zijn geroepen die met behulp van korrels of een vloeibaar middel de strijd aangaan. U kunt bij ons een grondanalyse aanvragen met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Wij bieden onkruidbestrijdingsmiddelen van onder andere Pokon en ECOstyle.

Bestrijdingsmiddelen tegen onkruid kopen | Tuincentrum Rebel

Pokon | Tuincentrum Rebel

Onkruid in het gazon

Als u net een gazon of sportveldje heeft ingezaaid, wilt u deze uiteraard in optimale conditie houden. Onkruid kan een hardnekkig probleem zijn, maar met de juiste producten én aanpak kunt u dit op veel verschillende manieren bestrijden. Het is belangrijk om onkruid direct weg te halen om zo te voorkomen dat het snel uitbreidt. Een slechte conditie van het gazon en een te kort gemaaide grasmat zijn vaak de redenen dat er onkruid kan wortelen. Vergeet niet 3 keer per jaar uw gazon te bemesten om deze zo gezond mogelijk te houden. Toch last van onkruid of mos? De onkruidverdelger van Pokon bevat ook voeding die goed is voor het herstel van het gazon. De kale plekken kunt u inzaaien met het graszaad of herstelzaad.

Gazon

Voorkomen is beter dan...

... genezen! In onze tuinapotheek vindt u veel producten die helpen bij het bestrijden van ziektes, plagen en onkruid. We verkopen tevens veel grondproducten, meststoffen en voedingsmiddelen die uw beplanting extra sterk maken. Ze zeggen wel eens dat onkruid niet vergaat en dat er vaak weinig aan te doen is. Dat is niet helemaal waar. Er zijn namelijk genoeg zaken waar u als tuineigenaar op kunt letten:

  • Groene bodembedekkers, zoals laag groeiende planten, zijn goed voor de conditie van de bodem en weren vervelend onkruid.
  • Dode bodembedekkende materialen, bijvoorbeeld houtsnippers, hebben ook een onkruidwerende werking.
  • Mos is een vorm van onkruid dat zich graag laat zien op schaduwrijke en vochtige plekken. Ditzelfde geldt als er veel water in uw tuin blijft staan. Let daar dus op wanneer u uw tuin gaat aanleggen.

Bodembedekkers

Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum Rebel

Onkruid tussen tegels bestrijden | Tuincentrum Rebel

ONKRUIDBESTRIJDING OP BESTRATING EN TEGELS

Iedereen heeft wel eens last (gehad) van onkruid en dus weet ook iedereen wat een enorme ergernis het is. Om onkruid effectief te verwijderen, zonder de bodem of andere planten aan te tasten, hebben we een aantal passende producten van onder andere Pokon in ons assortiment. Wilt u onkruid tussen tegels verwijderen? Dan heeft u een specifiek onkruidbestrijdingsmiddel nodig. Wij raden hierbij altijd aan om vooraf goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Wij bieden u onder andere de producten van de Ultima-lijn van ECOstyle. De producten van Ultima zijn erg populair om de volgende redenen:

  • Ultima onkruidbestrijding is biologisch afbreekbaar.
  • Ultima bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.
  • Het bestrijdt tot en met de wortel, waardoor de kans aanzienlijk kleiner wordt dat het onkruid weer terugkomt.

Uiteraard hebben wij ook voegenkrabbers, tuinmessen en ander tuingereedschap dat uw helpt effectief onkruid te verwijderen.

Onkruid bestrijden zonder gif

TIPS VOOR HET VERWIJDEREN VAN ONKRUID

  1. Wanneer uw onkruid nog aan het groeien is, werken onkruidbestrijdingsmiddelen het beste. Doe dit tussen maart en september, omdat het onkruid dan groot genoeg is om het bestrijdingsmiddel op te nemen.
  2. U kunt het beste onkruidbestrijdingsmiddelen gebruiken als er niet te veel wind staat. Dit voorkomt dat het bestrijdingsmiddel op de planten waait die moeten blijven staan. U kunt uw planten ook eventueel afschermen met een stuk karton tijdens het spuiten van het onkruidbestrijdingsmiddel. 
  3. Bent u van plan om nieuwe planten te plaatsen op plekken waar u eerst onkruid had? Dan raden wij u biologische bestrijdingsmiddelen aan. Dit biologische bestrijdingsmiddel bevat natuurlijke stoffen die niet schadelijk zijn voor uw tuinplanten. Sommige onkruidbestrijdingsmiddelen zijn al na 3 uur afgebroken, waardoor u dezelfde dag nog kunt zaaien of planten.

Tuinplanten

Bestrijd onkruid | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen tegen onkruid kopen in Huizen

Van onkruid wordt niemand vrolijk. Het maakt de aanblik van uw tuin namelijk een stuk minder fijn én het heeft als risico dat het andere planten om zeep helpt. Gelukkig is er een oplossing! Met de anti-onkruid producten uit onze tuinapotheek zal onkruid tussen tegels, vlonderplanken of in het gazon als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een groot deel van ons schap is gewijd aan meststoffen, plantenvoeding en andere producten die uw tuin in optimale conditie houden. 

MEER INFORMATIE OVER HET NATUURLIJK BESTRIJDEN VAN ONKRUID?

Bent u op zoek naar effectieve, maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen om uw onkruidprobleem aan te pakken? Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum om ons assortiment te aanschouwen. Onze medewerkers geven u graag advies over de juiste bestrijdingsmiddelen voor uw tuinprobleem. Zien we u binnenkort?