Ga de strijd aan met insecten en ongedierte

Door een goede verzorging van uw planten kunt u veel ziekten en plagen voorkomen of beperken. Ondanks deze preventieve maatregelen kunnen bepaalde ziekten en plagen soms toch optreden. Denk maar eens aan rupsen die grote gaten in bladeren vreten, bladluizen die groeiremmingen en misvormingen veroorzaken of de witte vlieg die sappen uit de plant zuigt waardoor deze zijn kracht verliest. Wij adviseren u met biologische bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. Kom langs in ons tuincentrum voor een passend advies. Wij verkopen verschillende producten van onder ander DCM, KB, Pokon en ECOstyle die insecten en ongedierte voorkomen of juist bestrijden. 

Schimmels en plantziektes bestrijden | Tuincentrum Rebel

Insecten en ongedierte bestrijden | Tuincentrum Rebel

Waarom niet alle insecten nuttig zijn

Zoals u weet vinden wij het uitermate belangrijk dat de natuur goed zijn gang kan blijven gaan en niks een gezonde biodiversiteit in de weg staat. Om van uw tuin een plek te maken waar vogels, vlinders, bijen en andere insecten kunnen eten, overnachten en zelfs nesten is dan ook essentieel. Alleen zijn niet alle insecten welkome gasten. Er zijn namelijk tal van beestjes die uw beplanting, maar ook andere tuindieren meer kwaad dan goed doen. Slakken, kevers, luizen, rupsen of motten vinden veel van het groen dat in de (moes)tuin groeit en bloeit behoorlijk smakelijk. Dat is uiteraard behoorlijk zonde! Uw tuin ziet er minder mooi uit, ze maken de planten vatbaarder voor ziektes en dus wordt de natuur er absoluut niet mee geholpen... Kom daarom in actie tegen deze ongewenste insecten. Wij verkopen onder ander de Bio Tegen Insecten Spray van Pokon. De naam zegt het al, dit middel bestrijdt ongewenste insecten snel. Het eerste effect is vaak al zichtbaar binnen 24 uur.

Tuintips tegen bladluizen

Dag slakken!

Niet iedereen zal bij slakken direct aan enorme tuinvijanden denken. Dat klopt in zekere zin ook, want slakken zijn immers heel nuttig. Ze staan bekend als de afvalopruimers van de natuur. Zo eten ze graag dorre blaadjes die van de bomen zijn afgevallen. Scheelt dus weer opruimen voor u als tuineigenaar. Daarnaast zijn vogels en andere tuindieren verzot op de slak als avondmaal. Er is echter een maar... Slakken vinden vers groen namelijk ook erg lekker. Gelukkig is er een natuurvriendelijke oplossing om uw planten te beschermen. Zo kunt u de beplanting zelf met regelmaat controleren op de aanwezigheid van slakken en deze daarna uitzetten in de natuur. Vooral na een regenbui zijn slakken veel te zien. Ook verkopen we producten die u een handje helpen. Met ECOstyle Escar-Go verspreid u wat korrels rondom uw planten. Na het eten van de korrels trekken ze zich terug in hun schuilplaats om niet meer terug te keren. Kom langs voor meer informatie!

Slakkenbestrijding 2.0

Slakken bestrijden | Tuincentrum Rebel

Muizen bestrijden | Tuincentrum Rebel

Ah! Een muis!

Een muis houden als huisdier kan hartstikke leuk en gezellig zijn. Wanneer ze uw tuin (of zelfs huis) terroriseren is het een ander verhaal. Muizen zijn namelijk echte ziekteverspreiders. Niemand wordt dus blij wanneer de tuin vol ligt met muizenkeutels. Voorkomen is beter dan genezen en dus is het goed om in ieder geval in de gaten te houden dat er geen afval in de tuin ligt. Heeft u een afvalbak buiten staan? Zorg er dan voor dat muizen geen kans krijgen om bij het 'lekkers' te geraken. Heeft u een konijn in de tuin? Let er dan op dat er niet volop voedsel door de tuin verspreid ligt. Bezoeken ze ook uw woning? Zorg dan dat alle kieren en gaten waardoor ze eventueel naar binnen kunnen sluipen gedicht zijn. Een extra hulpmiddel nodig? De doeltreffende producten van KB Home Defense tegen muizenproblemen zijn geschikt voor verschillende ruimtes. 

Bestrijdingsmiddelen

Fruitvliegjes en mieren bestrijden

In de zomer van iets lekkers genieten? Het is u gegund! Wel valt u waarschijnlijk op dat u niet de enige bent die die zoete drankjes of fruitsalades lekker vindt. Mieren en fruitvliegjes laten zich vaker zien dan u zou willen. Wij verkopen onder andere sprays en poeders van KB tegen mierenplagen. Ze zijn geschikt voor verschillende plekken, in en rondom het huis. De producten van Super Ninja helpen u weer de strijd aan te gaan met vervelende fruitvliegjes. Super Ninja wil u met zijn producten op verantwoorde wijze helpen de overlast van beestjes en insecten te bestrijden, zoals van fruitvliegjes, zilvervisjes en plantvliegjes. 

Tuintips: gewasbescherming

Mieren en fruitvliegjes bestrijden | Tuincentrum Rebel

MIDDELEN TEGEN INSECTEN EN ONGEDIERTE KOPEN IN HUIZEN

Insecten zijn hartstikke nuttig en zelfs essentieel voor een gezonde biodiversiteit. Wanneer ze echter schade aanrichten is het tijd voor actie. Ga de strijd aan met kevers, luizen, slakken, mieren en ander ongedierte! Wij hebben allerlei producten in huis die u kunnen helpen. Voor vragen en advies kunt u langskomen in Huizen of contact met ons opnemen. Onze medewerkers voorzien u graag van advies.

MEER INFORMATIE OVER HET BESTRIJDEN VAN INSECTEN EN ONGEDIERTE?

Is ook uw tuin slachtoffer van ongewenste gasten en bent u op zoek naar effectieve, maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen? Samen met u lossen we het tuinprobleem op! Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Hilversum. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. Graag tot ziens!