Weg met groene aanslag!

Een prachtig grijs tegelterras dat na een koude winter opeens groen is gekleurd? Helaas, u heeft te maken met algengroei, ook wel bekend als groene aanslag. Ook uw tuinmeubelen of vlonderterras kunnen last hebben van dit groene monster. Groene aanslag is lastig om te voorkomen, maar kan zonder de juiste tools ook lastig zijn om te verwijderen. Tuincentrum Rebel heeft alles wat u nodig heeft om groene aanslag in de tuin op tegels, schuttingen of zelfs tuinmeubels te verhelpen. Zo verkopen we onder andere de producten van ECOstyle, dr. Turbo, HG en Pokon. Zo houdt u uw tuin vrij van groene aanslag en ziet uw buitenplek er weer als nieuw uit!

Groene aanslag verwijderen | Tuincentrum Rebel

Ecostyle terrasreiniger | Tuincentrum Rebel

WAAR KOMT GROENE AANSLAG VANDAAN?

We zeggen altijd dat een tuin niet groen genoeg kan zijn. Groene aanslag is uiteraard de uitzondering op de regel. Niemand wordt namelijk blij van die groene viezigheid op de nieuwe schutting of tegels. Maar wat is deze aanslag eigenlijk? Het is in feite onkruid, bestaande uit mossen en algen die houden van donkere, natte plekjes. Hoe meer water er in de tuin stil blijft staan, hoe groter de kans op groene aanslag. Vooral in de koudere maanden, als er veel regen valt, wordt de groene aanslag zichtbaar in de tuin. Tegels, muren en schuttingen blijven vaak langere periodes achter elkaar vochtig waardoor de groene aanslag veel kans krijgt om te groeien. 

Weg met algen

GROENE AANSLAG VAN TEGELS VERWIJDEREN

Groene aanslag kan op verschillende manieren verwijderd worden, maar niet alle zijn even effectief of milieuvriendelijk. Zo wordt het schoonmaken met azijn vaak genoemd als oplossing tegen groene aanslag. Er komt echter veel schrobben bij kijken én het kan de gezondheid van andere planten of zelfs uw bodem aantasten. Om deze reden verkopen wij verschillende middelen tegen groene aanslag waarbij het milieu niet wordt belast, zoals de natuurlijke terrasreiniger van ECOstyle. Deze reiniger bevat organische vetzuren waardoor mosjes en algen geen kans krijgen om zich te hechten.

Tip! Geef uw tuinmeubelen een beschermlaag of kies voor tuintegels met een coating zodat de kans op groene aanslag kleiner wordt. Zet meubelen in de winter binnen of voorzie ze van een hoes.

Bestrijdingsmiddelen

Groene aanslag verwijderen | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum Rebel

Voorkomen van groene aanslag

We zeggen het vaker: voorkomen is beter dan genezen en dus is het goed om bij een aantal zaken stil te staan. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een schutting of tegelterras een zonnige plek in de tuin te geven. Misschien komt er überhaupt weinig zon in uw tuin. Zorg er dan in ieder geval voor dat houten tuinmeubelen in de wintermaanden niet onbeschermd in de tuin blijven staan. Ook kan het helpen om in een dichtbegroeide tuin toch eens wat vaker de snoeischaar te pakken. Als u meer licht creëert, krijgt alg minder kans zich te manifesteren. Kijk ook eens naar deze tips:

  • Zorg voor een goede afwatering in de tuin en let erop dat er geen water op uw terras blijft staan. Een tegelterras moet altijd onder afschot worden aangelegd.
  • Houd het terras schoon door regelmatig de bezem te pakken én voorzie het terras om de zoveel tijd van een goeie schrobbeurt.
  • Daarnaast is het helemaal top als u in plaats van schutting of tegels kiest voor een meer groene aanpak: hagen of bodembedekkers zijn groene oplossingen.

Onkruid bestrijden

Aanslag verwijderen met een hogedrukspuit?

Wanneer de groene aanslag dan toch toeslaat, zijn er gelukkig tal van middelen die u helpen deze te bestrijden. Hoe hardnekkig de aanslag ook is, samen met tuincentrum Rebel lukt het u deze te verwijderen. Een veelvoorkomende tip is het gebruiken van een hogedrukspuit. Als u hier voorzichtig mee omgaat, zou dat een goede oplossing kunnen zijn. Wel hebben we een aantal kanttekeningen. De bestrating heeft immers behoorlijk te lijden onder de druk van de hogedrukreiniger. Op het eerste oog lijkt de bestrating schoon te worden, maar wat u niet ziet is dat de tegel een flinke klapt krijgt. Door de druk achter het water wordt de structuur van de tegel aangetast en de toplaag een stuk poreuzer. Ook wordt het oppervlak van de tegel juist ruwer, waardoor mos en algen sneller terugkomen.

Schimmels en ziekte

Bestrijd onkruid, algen en mos | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen tegen groene aanslag kopen in Huizen

Niemand wil zijn mooie tuin zien veranderen in een groen gedrocht. Ga de strijd aan met groene aanslag! Wij helpen u graag deze wedstrijd te winnen. Kom langs in onze tuinapotheek en zie direct tegen welke plagen, insecten of schimmels we u nog meer kunnen bijstaan. Een groot deel van ons schap is daarnaast gewijd aan meststoffen, plantenvoeding en andere producten die uw tuin in optimale conditie houden. Kom langs en ontdek het zelf!

MEER INFORMATIE OVER HET VERWIJDEREN VAN GROENE AANSLAG?

Bent u benieuwd naar alle natuurlijke middelen die u helpen van mos en algen af te komen? Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Bussum, Valkenveen, Blaricum, Laren en Hilversum om ons assortiment te aanschouwen. Onze medewerkers geven u graag advies over de juiste bestrijdingsmiddelen voor uw tuinprobleem. Ze vertellen u met liefde over de producten die u helpen om die groene aanslag te verwijderen.