Ontdek onze bestrijdingsmiddelen

Heeft u last van terugkerend onkruid, groene aanslag of vervelende ongewenste insecten die uw prachtige planten opeten? Met behulp van de juiste bestrijdingsmiddelen gaat u eenvoudig de strijd aan met deze onwelkome tuinvijanden. Iedereen heeft wel eens zo'n ongenode gast in zijn of haar tuin gehad en dus hebben wij een breed assortiment met allerlei natuurlijke bestrijdingsmiddelen die u helpen uw planten en grond gezond te houden. Kom langs en ontdek het zelf!

Bestrijdingsmiddelen kopen | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen van Pokon kopen | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen voor diverse doelen

In ons tuincentrum kunt u voor verschillende doeleinden de juiste bestrijdingsmiddelen vinden. Wij hebben uiteraard duurzaamheid hoog in het vaandel en dus verkopen wij ook biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke insectwerende middelen. Daarnaast zijn er van verschillende middelen ook diverse verpakkingsformaten te verkrijgen, zodat u met zowel grotere als kleinere oppervlaktes aan de slag kunt. Wij verkopen onder andere de producten van kwaliteitsmerken zoals:

  • Pokon
  • DCM
  • ECOstyle

Uitgelicht: ECOstyle kalk en graszaad voor een gezond gazon

In onze tuinapotheek vindt u veel producten van het welbekende ECOstyle. Dit merk ontwikkelt ecologisch verantwoorde producten die geïnspireerd zijn door de natuurlijke kringloop. Met hun groene missie leveren ze een duurzame en verantwoorde bijdrage aan de balans van bodem, plant en dier. Om bijvoorbeeld uw grasmat in topconditie te houden, is onze ECOstyle kalk een natuurlijk en functioneel product. De kalk is makkelijk te strooien en stuift bijna niet. De kalk bindt op die manier goed met het zuur in de bodem en corrigeert de zuurgraad op maat. Het graszaad en herstelzaad dragen bij aan een grasmat die veel groener is dan die aan de overkant.

Gazon en graszoden

Ecostyle | Tuincentrum Rebel

Onkruidbestrijding

Iedereen heeft wel eens last (gehad) van onkruid en dus weet ook iedereen wat een enorme ergernis het is. Om onkruid effectief te verwijderen, zonder de bodem of andere planten aan te tasten, hebben we een aantal passende producten van onder ander Pokon in ons assortiment. Uiteraard is voorkomen beter dan genezen, dus is het belangrijk om de oorzaken van onkruid te herkennen:

  • Sommige soorten onkruid, zoals brandnetel en straatgras, worden veroorzaakt door het verspreiden van zaadjes door wind en vogels.
  • Een slecht onderhouden en ondervoed gazon is een plek waar onkruid makkelijk zijn gang kan gaan. Let er bijvoorbeeld ook op dat het gazon niet te kort wordt gemaaid.
  • Houd donkere plekken in de gaten: onkruid is dol op schaduw!
  • Onkruid en mos groeien extra hard in een vochtige en broeierige omgeving.

Onkruid

INSECTEN EN ONGEDIERTE BESTRIJDEN

Insecten zijn nuttige beestjes en onmisbaar voor een gezond ecosysteem. Er zijn echter wat minder fijne insectenvrienden die alles wat groeit en bloeit in uw tuin zeer smakelijk vinden. Gelukkig bestaan er voor deze onwelkome gasten natuurlijke vijanden die u van dit probleem afhelpen. DCM heeft een breed assortiment natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is wel belangrijk om te weten van welk ongedierte u precies last heeft. Slakken, kevers, luizen, rupsen of motten…Probeer eerst te achterhalen wie precies het probleem is, zodat u dit gericht op kunt lossen. 

Insecten en ongedierte bestrijden

Bestrijd ongedierte! | Tuincentrum Rebel

Groene aanslag bestrijden | Tuincentrum Rebel

Groene aanslag verwijderen

Die groene gloed op tegels, vlonders of houten tuinmeubelen is, zeker wanneer de dagen langer worden en de zon zich meer laat zien, een flinke doorn in het oog. Om de groene algen op een milieuvriendelijke wijze te verwijderen, zijn er tal van effectieve middelen in ons tuincentrum te vinden. Ga dus niet af op alle tips die op internet te vinden zijn. Er wordt immers veel gesproken over bleekmiddel, azijn of chloor, maar de grond en de planten in de buurt van de aanslag krijgen hier een flinke klap van. Dat willen we niet! Kom daarom langs in ons tuincentrum en vraag onze medewerkers om advies.

Groene aanslag

Schimmels en ziektes bestrijden

Roest, meeldauw of die akelige buxusschimmel: er zijn nogal wat plantenziektes die het groene karakter van uw tuin naar een bruin dieptepunt kunnen brengen. Voor elke ziekte of schimmel is er gelukkig een oplossing. Ook hier geldt echter dat voorkomen beter is dan genezen en dus is het goed om bij het aanplanten bijvoorbeeld de juiste standplaats te kiezen. Als uw beplanting te weinig zonlicht, water of voedingsstoffen krijgt, wordt de veerkracht en weerstand van uw planten een stuk minder. Meer weten? Kom langs en vraag het onze medewerkers.

Schimmels en ziekte

Schimmels en ziektes bestrijden | Tuincentrum Rebel

Bestrijdingsmiddelen kopen in Huizen

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van alles dat groeit en bloeit in uw tuin. Hoe gezonder uw tuin, hoe meer tijd u er door wilt brengen. Onverhoopt last van een tuinprobleem? Met de producten uit onze tuinapotheek komt u goed beslagen ten ijs. Iedereen weet: voorkomen is beter dan genezen en dus hebben wij ook een groot deel van ons schap gewijd aan meststoffen, plantenvoeding en andere producten die uw tuin in optimale conditie houden.

MEER INFORMATIE OVER NATUURLIJK BESTRIJDEN?

Bent u op zoek naar effectieve, maar natuurlijke bestrijdingsmiddelen om uw tuinprobleem op te lossen? Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. Graag tot ziens!