DE SFEER VAN GRILLEN OP HOUTSKOOL

Knapperende kolen en de geur van rook met gegrild vlees is voor veel barbecue liefhebbers de ultieme barbecue ervaring. Dit roept toch een klein vakantiegevoel op in combinatie met buiten eten, of dit nu op een hete zomeravond is of juist in de winter op de veranda met een dekentje en een heater. Lekker en ontspannen eten in goed gezelschap! De houtskool barbecue is zeer populair en heeft de voorkeur van het grootste deel van de barbecue bezitters in Nederland. Door de diverse accessoires, zoals de brikettenstarter, wordt het barbecueën op kolen steeds gemakkelijker. Het hoeft ook allang niet meer bij een traditionele speklap of hamburger te blijven, want door producten zoals de pizzasteen, bakplaat en de wok kunt u met uw barbecue eindeloos variëren.  

Heerlijke barbecue ideeën

Ontdek onze barbecues

Houtskool bbq | Tuincentrum Rebel

Gezellig barbecueën

De houtskool barbecue is dé traditionele manier van het barbecueën! Grill daarom ook uw vlees, vis en groenten op kolen en briketten voor de originele rooksmaak! Tip van de dag: voeg eens rookmotten of rookhout toe, voor extra smaak aan het vlees! Hoewel de voorbereidingstijd met een houtskoolbarbecue wat langer duurt doordat de briketten, pellets of kolen moeten opwarmen, krijgt u daar 100% authentieke smaak voor terug!

HOUTSKOOL BARBECUE KOPEN 

Lekker genieten in de zomermaanden van het eten in de tuin of op balkon.. wie wilt dat nou niet? Nodig ook eens uw vrienden en familie uit en geniet nóg meer met onze houtskoolbarbecues. De rook van de houtskool geeft een heerlijke smaak mee aan uw vlees en dat maakt de houtskool barbecue nou echt zo lekker.

Bij tuincentrum Rebel vindt u houtskool barbecues in verschillende soorten en maten. Bekijk ons assortiment online of kom even langs in Huizen.

Top kwaliteit

Houtskool BBQ | Tuincentrum Rebel

Handig én functioneel!

Koop een houtskool BBQ | Tuincentrum Rebel

Cobb barbecue

Bent u al bekend met de unieke Cobb barbecue? Bij deze barbecue wordt het vet dat vrijkomt van o.a vis en vlees opgevangen in de kom van de Cobb BBQ. Hierdoor ontstaan geen vlammen of rook. De Cobb werkt op barbecue briketten of op de Cobble Stone. Voordeel van de Cobble Stone: deze is in een paar minuten heet en klaar voor gebruik. Kookt u liever op gas? Dan is er de Cobb gasbarbecue.

Veilig barbecueën met een koele Barbecue

Zijn er een aantal kinderen aanwezig tijdens het barbecue feest? Ook geen punt, want de onderkant van de Cobb barbecue wordt niet heet wat deze barbecue erg veilig maakt! 

Dus woont u in de omgeving van Hilversum, Blaricum, 't Gooi of Huizen? Kom dan langs tuincentrum Rebel voor de mooiste barbecuesgasbarbecues en barbecue accessoires

Tips om te bakken op de BBQ

Stap-voor-stap uw houtskool barbecue schoonmaken

1. Zorg voor de juiste benodigdheden

U heeft de volgende benodigdheden nodig: een warm sopje, glasreiniger, multivezeldoekjes, een roestvrij stalen borstel en een schuursponsje.

2. Begin met de deksel

Maak de deksel van de barbecue schoon door het sop te gebruiken en de zachte kant van de schuurspons. Is de deksel droog? Poets deze dan na met een multivezeldoek en glasreiniger. 

3. De binnenkant van de deksel

Het is daarna belangrijk om de aangekoekte vetten van de deksel te verwijderen. Dit lukt goed met een stalen schraper. Daarna kunt u de binnenkant schoonmaken met warm water en zeep.

4. Het grillrooster

Nu is het grillrooster aan de beurt: maak deze schoon met een stalen borstel zodat alle etensresten weg zijn. Ga hier vervolgens opnieuw langs met de zachte kant van uw schuurspons en sop. 

5. As resten

Bij de meeste houtskoolbarbecues vindt u onderin een opvangsysteem voor het as. Het beste is om deze na iedere barbecue sessie te verwijderen. 

6. Binnenkant barbecue

Nu de barbecue helemaal leeg is, kunt u de binnenkant van de barbecue aanpakken met een staalborstel en vervolgens met het sop en de schuurspons de barbecue schoonmaken. De bak kunt u afdrogen met een multivezeldoek.

BBQ schoonmaken tips

Kom onze BBQ afdeling bekijken

houtskool BBQ | Tuincentrum Rebel

Tafelen!

Koop een houtskool BBQ | Tuincentrum Rebel

Gratis BBQ recepten

Er staat in de winkel een toren met gratis mee te nemen BBQ-recepten. Kom gezellig langs en laat u inspireren.

Groot assortiment barbecues

Meer weten over ons assortiment barbecues? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplanten, potten, tuinverlichting en tuingereedschap kunt u gezellig langs komen. Tot snel!